Campaign Training for Candidates and Volunteers

Mark Hefflinger
News

NEV_logoA three-day training for candidates and campaign volunteers will be offered on Aug. 15-17 in Lincoln at the conference facilities of Ayars & Ayars (2436 N 48 St.).

Led by a team from the Progressive Change Campaign Committee, the comprehensive training will focus on campaign areas including targeted voter outreach, setting goals, “call time,” and GOTV (Get Out the Vote).

Candidates will receive specialized training designed to help them run a successful campaign, while campaign volunteers will gain the knowledge and skills they need to help elect candidates who care about our land and water.

WHAT: Campaign Training for Candidates & Volunteers
WHERE: Ayars & Ayars, 2436 N 48 St., Lincoln, NE (map)
WHEN: Friday, Aug. 15 – Sunday, Aug. 17 (REGISTER BELOW)

  • Friday (Candidates ONLY): 1:00 p.m. – 5:00 p.m.
  • Saturday (Candidates & Volunteers): 9:00 a.m. – 5:00 p.m.
  • Sunday (Candidates & Volunteers): 9:00 a.m. – 5:00 p.m.
Goal Thermometer
Donate to New Energy Voter PAC

AGENDA:

Friday, August 15: Candidate Messaging Training
  • Messaging: 1:00 – 2:00 (60 minutes)
  • Presentation of PCCC’s Online Toolbox: 2:00 – 2:15 (15 minutes)
  • BREAK: 2:15 – 2:30 (15 minutes)
  • Holding Kick-A$$ Press Events: 2:30 – 4:00 (90 minutes)
  • BREAK: 4:00 – 4:10 (10 minutes)
  • Press Relations: 4:10 – 5:00 (50 minutes)
Saturday, August 16: Field Training
  • Breakfast and Mingling: 9:00 – 9:20 (20 minutes)
  • Group Introductions: 9:20 – 9:50 (30 minutes)
  • What is Field? 9:50 – 10:00 (10 minutes)
  • Math, Targeting and Planning: 10:00- 12:00 (120 minutes)
  • LUNCH: 12:00 – 12:30 (30 minutes)
  • Volunteer Management: 12:30 – 1:45 (75 minutes)
  • BREAK: 1:45 – 2:00 (15 minutes)
  • Talking to Voters: 2:00 – 3:15 (75 minutes)
  • BREAK: 3:15 – 3:30 (15 minutes)
  • GOTV: 3:30 – 4:30 (60 minutes)
  • Group Picture: 4:30 – 4:45 (15 minutes)
  • Field Wrap Up: 4:45 – 5:00 (15 minutes)
Sunday, August 17: Finance Training
  • Breakfast and Mingling: 9:00 – 9:30 (30 minutes)
  • List Building: 10:00 – 11:00 (60 minutes)
  • Expanding Your List 11:00 – 11:30 (30 minutes)
  • BREAK: 11:30 – 11:45 (15 minutes)
  • Donor Research:  11:45 – 12:30 (45 minutes)
  • LUNCH: 12:30 – 1:00 (30 minutes)
  • Managing Call Time:  1:00 – 1:45 (45 minutes) AND
  • Making the Ask:   1:00 – 1:50 (50 minutes)
  • BREAK: 1:45 – 2:00 (15 minutes)
  • Call Time Practice: 2:00 – 3:00 (60 minutes)
  • BREAK: 3:00 – 3:15 (15 minutes)
  • Event Planning: 3:15 – 4:15 (60 minutes)
  • Good Data Management 4:15-4:40pm (25 minutes)
  • Wrap Up Finance: 4:40 – 5:00 (20 minutes)

The Campaign Training is sponsored by the New Energy Voter PAC — a group started by Bold Nebraska along with landowners, citizens and leaders in our state to help elect candidates who support the development of clean energy, and oppose tarsands pipelines from threatening our water and property rights.

Please consider a donation to the New Energy Voter PAC.
Loading…


Join the Discussion

Related News

83% of Bold Nebraska-Endorsed Candidates Advance in May 10 Nebraska Primary Election

FOR IMMEDIATE RELEASE: May 11, 2016 Contact: Jane Kleeb, 402-705-3622, jane@boldnebraska.org 83% of Bold Nebraska-Endorsed Candidates Advance in May 10 Nebraska Primary Election Lincoln — Eighty-three percent of the candidates who received an endorsement and support from Bold Nebraska and the New Energy Voter PAC advanced in their Primary Election races on Tuesday to the […]
Read Post

BOLD Voter Guide: May 10 Primary Election (RESULTS)

Update May 10 at 11:45 pm: We posted results below! Great Bold candidates ran in the primary and we are proud to have endorsed and recommended lots of winners! 83% of the candidates Bold and the New Energy Voter Pac included in our Voter Guide are moving on to the general election this November! We will […]
Read Post

Help build a Bold Nebraska

Join our email list to get the latest updates on key issues, online actions and events to attend.